De agressieve klusjesman

7 jul. 2023

education

Stel je voor: op een rustige avond doet zich ineens een urgent probleem voor. Je krijgt te maken met een verstopping en jouw gootsteen of toilet dreigt  over te lopen. Vanzelfsprekend wil je hier zo snel mogelijk een vakman voor hebben die dit urgente probleem oplost. Het laatste waar je dan aan denkt, is contact opnemen met meerdere bedrijven om hun prijzen te vergelijken.

Je hebt een bedrijf gevonden en, gelukkig, deze kan meteen langskomen om de verstopping te verhelpen. Na uitvoering van deze werkzaamheden wordt er echter een verbijsterend hoge rekening gepresenteerd. De loodgieter stelt zich dreigend op, de rekening moet per direct worden betaald. Je voelt je onder druk gezet en betaalt maar, waarna de loodgieter, met jouw geld vertrekt . Je voelt je opgelicht, wat nu?

Dergelijke handelspraktijken zijn een tijd terug uitgebreid in het nieuws geweest. Bij Fyner merken we dat dit ook nu nog regelmatig voorkomt.

Gelukkig sta je als consument niet met lege handen. De, zoals de rechtspraak dit noemt, handelaar moet duidelijk zijn over de te verwachten prijs van de dienst of hoe deze prijs wordt berekend. Doet hij dit niet, dan handelt hij in strijd met de wet. De sanctie die hieraan kan worden verbonden is, simpel gezegd, dat je je geld terug moet krijgen.

Hetzelfde geldt wanneer een handelaar essentiële informatie weglaat die de gemiddelde consument nodig heeft om een geïnformeerd besluit te nemen, onoverzichtelijke tarieven presenteert of jou onder druk zet om meteen een schrikbarend hoge rekening te betalen. Ook dan kun je onder omstandigheden je geld terug vragen van de handelaar.

Ben je het slachtoffer geworden van oneerlijke, misleidende of agressieve handelspraktijken. Neem dan gerust contact op met Fyner voor juridische hulp. Wij hebben ervaring met dit soort zaken en onze gespecialiseerde juristen zetten graag hun tanden in jouw zaak om tot een oplossing te komen. Voor één vaste, heldere prijs. Dat is Fyner.

Auteur: Jeroen Bakker

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en krijg de scherpste juridische tips binnen.

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en krijg de scherpste juridische tips binnen.

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en krijg de scherpste juridische tips binnen.